Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kam vítr tam plášť

Tak se nám situace mění. Noviny už nepíší o invazi migrantů do Evropy jako před nedávnem, pouze kuse. A když, podivte se, sem tam dokonce napíší kousek pravdy. Kabrňáci jsou to ti kluci od pera.

Ne že by polevili, zatím nemají přímé rozkazy zhora, ale jak se ukazuje začínají zmírňovat.  Asi proto, že v samém Německu, kde prý je cenzura ta nejtvrdčí od doby Hitlera se ozývají početné hlasy nespokojenosti a Merklová má z toho bolehlav na který zatím prášky nevymysleli. A mezitím Rusko zostuzuje spojence s každou bombou kterou v Syrii shodí. A s tím vším se začíná měnit, zatím velmi pomali, i názory naších pisálků. A ne jen pisálků, dokonce i kníže “z Biderbegu” Karel Veliký s podržtaškou Zaorálkem si notovali kdesi v televizi, že Asad není jediná příčina krize v Syrii. Světe div se. Na to přišli až teď? Jsem z toho na mrtvici. Možná, říkám možná je to tím, že se situace v Syrii mění ve prospěch Asada. Kdo ví?

A Amíci rovněž mění retoriku. Teď mají novou scénu na programu. Iránu chtějí odpustit jejich “neposlušnost” a budou rušit sankce. Nakonec udělají z Iránu své spojence a tím pádem nepřítele Ruska. Moc bych se tomu nedivil. Tihle hoši z Washingtonu umí zázraky. Kubu rovněž začali oslovovat “pane”. Všimli jste si? No nic se nedá dělat, když ono to zatracené Rusko tam chce postavit svoje rakety, tak je třeba se začít kamarádit s Fidelovým bráchou. Snad mu to CIA rozmluví. Ach to Rusko. Čert nám ho byl dlužen.

Ale zpět do Evropy. Dnešní media už nemohla déle zatloukat skutečnost, že oplocení hranic funguje, tak to nakonec řekli na plnou hubu. Maďaři, byť kritizováni, nakonec ukázali, že co je moc, to je přiliš a výsledky se dostavily okamžitě. “Postavení přehrady zabralo. Voda už neteče.”  To sice nepomůže EU, ale pomůže to Maďarům. I tak je to kus práce který se jim vyplatil.

Neustálé tvrzení, které měli lidé přijat jako samozřejmost, že většina uprchlíků je ze Syrie rovněž polevuje. A ty fotky s malými dětičkami, ty se už tak neobjevují. Došel jim asi dech. Nebo fotky. Pravda se v dnešní době nedá jen tak udržet pod pokličkou pánové od pera. Internet má svůj život a lidé nejsou tak blbí jako bývali za dob Rudého Práva. Tehdá se dalo lhát celkem pohodlně. Dnes to mají novináři o krapánek těžší. Syřanů je tam jen malé procento, hlavy skopové. Jak to že Bulhaři nechytili Syřany, ale Afgánce? Kde byli ti vaši uprchlíci ze Syrie?

Ale, že mění názor i pan kníže to mě tedy překvapilo. Vždyď on je vždy a za každých okolností na straně...tedy ne na straně, ale na té správné straně, sice spí, ale je. Že jo...Karel vždycky říká opak toho, co si národ myslel. A pokud Karel něco tvrdil, ihned jsem věděl na kterou stranu se mám já postavit. Nyní se Karel staví na tu moji. Pro Krista pána, to jsou věci. Samozřejmě mě ani nenapadlo, že by s tím mělo něco společného Rusko a jejich útoky na ty, kteří dosud přežívali v pohodě, byť je Američané bili hlava nehlava svými raketami už více jak rok. Ono vybít je po jednom je  trošku složitější. Musí se na to jít kobercově, jako v Kosovu. Ale nebudu radit vojenskému velení US. Nejsem odborník. Jen hloupý pozorovatel. Jenom co povídám, to říkám.

A ještě jeden postřeh. Vyšetřování onoho nešťastného leteckého neštěstí na Ukrajinou nebralo konce. Nezdá se vám? Pořád jen dohady, jedna strana věděla na tutovku kdo letadlo setřelil, druhá si rovněž byla jistá kdo to byl, ale oficiální vyhlašení výsledků této “letecké soutěže” se objevilo jako by náhodou právě v době, kdy Rusko začalo dělat v Syrii paseku a donutilo některé “umírněné povstalce” ale i ty neumírněné (abych byl férový) k rychlému chaotickému ústupu. Sice o situaci na bojišti naše slavné noviny opět mlčí, i když je západ sleduje metr po metru a minutu po minutě. Něco se muselo najít, nějaká ta hůl na psa. Ne?

A to mi napovídá, že tam asi Rusi likvidují vše, co se podobá válečníkovi a zákonitě mají dobré výsledky. Kdyby neměli, tak to budeme číst dnes a denně. O ničem jiném by se nepsalo. Radost z jejich špatně mířených střel by zachvátila půl světa. Stačilo jen maličko odbočit a zaskočit si na moment nad Turecko a všichni se mohli zbláznit jak si tohle ty hovada ruské mohly dovolit, narušovat suverenitu jiného státu a na víc státu který je členem NATO.

A ta komedie s rušením leteckých koridorů nad Syrií, matičko skákavá, však se podívejte na mapu kterou idnes zveřejnili a hned vám dojde, že je to prasečina prvního stupně. Kaspické moře a Syrie a všechny ty lety, které nebyly zrušeny mezi Syrií a Kaspickým mořem tam jsou zaznamenáný, jen nad Syrií nic. A ty rakety létají právě pod tím obrovským provozem mezi Syrií a Kaspickým mořem. Tak co zrušili? To co už bylo dávno zrušeno? Nad Syrií se už dávno nelítá, ale s tím museli vyjít až tam začalo střílet Rusko. To že tam bombardovali Američané a jejich vazalové z Evropy, to přece nemůže být důvod ke změnám koridorů. To je přece normálka. Američané vědí co dělají.

Já dnes, když chci mít veselou náladu po celý dlouhý den otevřu Internet, zaskočím si do Idnes, nebo do Novinek. Do Lidovek moc nenahlížím. Stejné kecy jako v Idnes. Počtu si jejich výtvory a hned je mi lépe. Co píší mě baví. Pod články v diskuzích pak najdete tolik upřímnosti, že vám z toho může přijít nevolno. Lidé se semkli. Ukrajina nás rozdělia, ale migranti nás semkli. Jen někteří jsou pozadu, ale to se dá od slabších čekat. Nelze vše skloubit na 100%.

A zavěrem docházím k názvu mého článku. Kde vítr, tam plášť. Nakonec to asi všem došlo, co chtěl básník říci. Vítr začíná totiž vát malinko jinam. A plášť ho následuje. Proto se sem tam objeví kritika migrace, napíše se o nespokojenosti evropanů, je méně článků, které nám chtějí ukazovat jak jsme sobečtí a xenofobní, přesto že xenofobie s obavami o budoucnost nemá nic společného.  

Jde o to, že internet nás informoval. Youtube nám ukazuje a vše co se dozvídáme odtud je v rozporu s tím, co nám media v republice podsouvají. Nikdo jim už nevěří. Tak “plášť” mění pozici, aby si novináři i politici opět získali důvěru. Alespoň částečnou. A to přesně dělá Zaorálek s Karlem, to bude dělat Sobotka a ostatní. Budou nás opět potřebovat. Je třeba začít už teď, neboť pár měsíců před volbami může být pozdě. Jenže i když lidská paměť není stálá, tohle se nezapomene. Tohle budě stát naši politickou garnituru jejich budoucnost. Lidé jim to neodpustí. Okamuro, chystej se na to být premierem.

Tak zase jednou na viděnou.

 

Frank Krejčí

Autor: Frank Krejčí | pondělí 19.10.2015 0:00 | karma článku: 31,44 | přečteno: 786x
  • Další články autora

Frank Krejčí

Transgederová žena není žena

Tohle téma mně užírá nervy, protože jsem nucen, tedy ještě ne, ale ono to přijde, předstírat, že se dívám na květinový kout a při tom se dívám na hnojiště. Tak to cítím.

30.11.2019 v 5:37 | Karma: 40,47 | Přečteno: 1529x | Diskuse| Společnost

Frank Krejčí

Moje bývalé politické dohady s nebožtíkem tchánem

Kolik je to už roků? Můj bože, snad víc jak 30 let, určitě víc jak 30. Co jsme se s tchánem nahádali. On zarytý komunista, já mladý protikomunista s hodně horkou hlavou. Pamatuji si ale jen některé scény. Ty, které byly ostřejší.

20.11.2019 v 4:01 | Karma: 30,03 | Přečteno: 1129x | Diskuse| Politika

Frank Krejčí

Genderové hádky, aneb král není nahý

Asi nebude nutné zacházat daleko do minulosti a vysvětlovat, že pokud naše historie je dohledatelná, nezdá se mi, že se tam našlo období, které připomíná dnešní svět, dnešní dobu zvratů a s tolika lidmi duševně odlajdačenými.

19.11.2019 v 2:30 | Karma: 30,81 | Přečteno: 859x | Diskuse| Společnost

Frank Krejčí

Eutanazie je útěk od utrpení

Rád bych začal snahou o úsměv, protože smrt je jakési vysvobození z lidského „pekla“ do neznámého ráje. Takový dobrý důvod k oslavě. Ale nejde mi to.

29.10.2019 v 3:08 | Karma: 19,83 | Přečteno: 427x | Diskuse| Společnost

Frank Krejčí

Maminka chtěla mít z chlapečka holčičku, skončila u soudu

Před 50-ti léty, co padesáti? I před 20-ti léty by žádnou matku ani nenapadlo si usmyslet, že jedno z jejích dětí je holka, když se jí jasně narodil zdravý kluk.

26.10.2019 v 6:55 | Karma: 34,16 | Přečteno: 1270x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Zavolíme! Kandidáti do eurovoleb se utkají v debatě vysílané i studentům škol

26. dubna 2024  5:42

Šest kandidátů pro volby do Evropského parlamentu přijalo účast v debatě Zavolíme!, která bude...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 38775x
Stále ještě optimista. Někdy se ale divím, že ještě jsem.