Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak udržet národy v poslušnosti?

Pokusím se vysvětlit co si o této otázce myslím a co je podle mne důvod, že jsme dnes tak „poslušní“, nepořádáme žádné revoluce, ať barevné, či bezbarevné.

Co však děláme často je, že nesmyslně „stěkáme“, na příklad v diskuzích pod články, dokonce navrhujeme co by se mělo udělat aby, kdyby...atd. Je známo, že pes který štěká nekouše. To jsme my.

V minulosti až do současnosti se užívaly a užívají různé metody jak zajistit ve státech pořádek, všeobecnou spokojenost, bez bouří a převratů a to z mnoha důvodů. Jeden je ten, že žádná vláda, ať je seberazantnější, nebo sebekrutější, jakožto i ta „lidumilná“, tedy tak zvaně demokratická nedovolí, aby kritika lidu přešla do revolt, povstání, nebo převratů. Každá vláda, jinak též government, je skálopevně přesvědčená, že jedná v zájmu svého lidu, že ona je ta správná a kdo se bouří musí být umlčen a to někdy za každou cenu. Dělají to všechny státy na světě. Proto mají pod kontrolou armádu, policii, přepadové jednotky, pořádkové útvary...mohu jmenovat dále. Ale tohle je složitější než veliké bludiště a tam nechci až zajít. Podstata je zde však vyjádřená. Jak to dokázat, aby vše fungovalo jako „švýcarské hodinky“ a lid byl oddaný a poslušný? Uvedu několik známých metod.

  1. Jedna je, krutovláda. Snad bychom mohli uvést KLDR. Vybral jsem ji na základě informací, které se ke mně dostávají z medií. Zda je to vše pravda nevím. Tvrdí se, že tam se potírá každá odchylka od naplánované poslušnosti a jak jsme se dočetli ne jednou, lidé často mizí a nikdy se nevrátí, poslušnost a oddanost každého je naprosto očekávaná a pochyby jsou zmařeny i v zárodcích. Totalitární systém je tedy jeden způsob jak lidi udržet v poslušnosti. To nechceme. Ale nepřipomíná vám to jiný systém? Západem uznávanou, snad nejvíce milovanou Saúdskou Arabii? O nich rovněž nevíme dost. Podle mnohých se to spíš v mediích tají, jinak řečeno, nepíše se o tom. Avšak nedávno jsem se dočetl, že v SA usekli za jeden rok více hlav, než IS za celou svoji existenci. Je to normální? Pro nás ne. Ale pro ně? A my s nimi spokojeně obchodujeme a klaníme se jejich princovi, nebo panu králi. Není snad někomu hanba za naše vedení státu?

No ale nakonec, rodina Bushe, tedy pana prezidenta staršího pořádala právě večeři na počest návštěvy SA prince v USA jako by náhodou 11. Září 2001. Tak proč by se měl stydět malý, plešaty Sobotka, že?

  1. Druhý způsob jak udržovat lidi v poslušnosti, tedy většinou ty neschopné a líné, ale i tak nebezpečné, jsou sociální dávky. V USA je to běžné, a tuhle metodu prosazují hlavně demokraté. Je to jejich specialita. Tímto způsobem se drží veliké masy flákačů v klidu. Kdo by odolal penězům za nic? A bouřit se proti takové vládě, která mi dává na živobytí, na flašku rumu, nebo na cigárá a když vybude i na marušku, to přece nemá cenu. Takové mám rád, takže mě ani nenapadne jít sám proti sobě. A máme zde tedy druhý způsob, jak lid držet na duševních „plantážích“ bez práce. Je za tím i jistá spokojenost a i vděčnost za kus žvance a bez námahy. Ti se bouřit nebudou.
  2. Nu a pak zde máme naši demokracii. Velice sofistikovaná metoda, kdy se společnost dostane do pokročilého stavu blahobytu a tímto blahobytem občany zasypou jako fůrou písku. Blahobyt znamená též, dostupnost půjček, na domeček, na byt, na autíčko, či dvě, na televizi, na nábytek a tak dále. Na vše vám půjčí. Proč by ne? Dostanete i práci, neboť práce znamená výdělek, tedy máte na splátky. Ale že vám splátky ujídají z talíře, to si samozřejmě omlouváte, neboť máte vše co chcete a máte to hned. Nemusíte na to šetřit, stačí být „hodný“, platit poctivě za všechen ten blahobyt. A co vzniklo?  No přece vzniknul novodobý poslušný občan. Uvědomělý, spokojený, bez zájmu o jakékoliv čeření vod, nebo nedej bože, organizovat povstání. Proč také? Má vše co potřebuje, má blahobyt. Má tedy co ztratit.

 

Zvláště v Čechách si každý lehce vzpomene na systém minulý a hned ví, že takhle se dosud neměl, natož pak jeho rodiče, prostě dnes se mám dobře, tak mě ani nenapadne vymýšlet debiloviny a bouřit se.

Kdysi jsem si myslel že mít vše a hned bylo to nejdůležitější. I já jsem papal tu blahobytnou polívčičku kterou nám politici vařili a hlavně servírovali. I já jsem jen chválil a nedal dopustit ani co by se za nehet vlezlo na moji vládu, tedy government. Byl jsem spokojený občan. Dnes vím, že materiální blahobyt si sebou do „věčných lovišť“ neveznu, takže na něm nelpím. Není ho třeba ke štěstí.

Ale k tomu se musí dospět. Vy tam zatím nejste. Jste uchváceni blahobytem. Jste jejich lidé.. Spokojení, napapkaní, spíte v čistých postelích a máte peníze na dovolené, proč byste vy v Česku šli do ulic a požadovali změny? Kdo je hloupý ať jde. Já ale ne. A mezi tím nám do Česka chystají katastrofu v podobě „ubohých“ uprchlíků ze Syrie, (lháři) a nedovolí aby se řekla pravda, že to nejsou Syřané, ale směsice krutých prosazovačů islámu ze všech islamských končin. A ti budou měnit tvář Evropy. O tom nemám pochyb. A že se do Česka ještě nehrnou? Proč be se tam hnali? Zatím ne. Ale jen se zabydlí, a vzhledem k volnému pohyby v EU se nastěhují potichoučku i k nám. Možná s novými pasy a německým občanstvím, ale přijdou. Pár mešit už v Česku mají.

Zatím zním, jako že dělám zbytečný poplach. Ale za 5 let se moje slova naplní. Islamizace Evropy se nezastaví. Švédsko už je v tom a co nevidět se to rozšíří dále. Ani nevíte jak rád bych se mýlil. A možná se mýlím, jen mi s tím nějak nesedí ta „laskavost a vděčnost“ musimů ve Francii, v Anglii... no však víte. Prostě všude jinde, kde uvěřili, že to jsou lidé schopni se přizpůsobit místním zákonům. Jo, až naprší a uschne.

Mladý muslim, bojovník z IS nebude hledět na to, co sluníčkáři kdysi tvrdili, nebo že ho dokonce vítali. Česko je v Boha nevěřící stát a to je pro tyhle skopové hlavy horší než vepřové maso. Jednou se budou sekat české hlavy. Snad ne, ale to by musela Evropa zapomenout na svůj blahobyt a za svoji kulturu bojovat, buť ta kultura sem tam stojí za „zdrávas královno“. Ukázat jim mečem a ohněm že zákony jsou pro všechny a ne jen starousedlíky. Ale komu se chce vzít „meč“ a zastavit katastrofu dřív, než se stane? Vždyť to nějak dopadne. Já se mám dobře. Nic mi nechybí.

A tak se necháme se ukolíbat mediální masáží, nakonec uznáme, že tihle uprchlíci jsou také lidé a nabídneme jim náruč. A v tom se brány pekla otevřou......a...

Jo ještě tohle. U nás ve městě ( naFilipínách, kde bydlím, to pro ty kteří mě neznají) máme také muslimy. Asi takové ty umírněné. Na jihu je to jinak. Na ostrově Mindanao se to pořád mele. Ale zde se moc do ničeho nemíchají, neubližují, jen obchodují. Dovedou si ale vydupat místo pro svůj stánek, mají prostě sílu. Nevím jakou, ale město jim tak nějak jde na ruku. To slyším od Filipínců. A v těch stáncích pak prodávají sexy oblečení, i plavky které zakrývajií jen to nejnutnější, různé přiblblé boty a jiné nesmysly. Nevadí jim to, co prodávají. Asi nebudou tak horliví. A neznásilňují nikoho. Nevím o žádném případu. A také zde nevidím ty bubáky v černém, kde jen oči vylézají. To zde není. Ženské nosí šátky, ale to je vše. Kdyby byli všichni ti noví v Evropě jako tihle zde, tak vám doporučuji se nebát. Ale bohužel, tam je to jinak. Ta vlna migrantů se tam nehrne jen před válkou. Za tím je víc.
 

Tak zase jednou na viděnou.

Frank Krejčí

Autor: Frank Krejčí | pondělí 9.11.2015 8:50 | karma článku: 30,34 | přečteno: 880x
  • Další články autora

Frank Krejčí

Transgederová žena není žena

Tohle téma mně užírá nervy, protože jsem nucen, tedy ještě ne, ale ono to přijde, předstírat, že se dívám na květinový kout a při tom se dívám na hnojiště. Tak to cítím.

30.11.2019 v 5:37 | Karma: 40,47 | Přečteno: 1529x | Diskuse| Společnost

Frank Krejčí

Moje bývalé politické dohady s nebožtíkem tchánem

Kolik je to už roků? Můj bože, snad víc jak 30 let, určitě víc jak 30. Co jsme se s tchánem nahádali. On zarytý komunista, já mladý protikomunista s hodně horkou hlavou. Pamatuji si ale jen některé scény. Ty, které byly ostřejší.

20.11.2019 v 4:01 | Karma: 30,03 | Přečteno: 1129x | Diskuse| Politika

Frank Krejčí

Genderové hádky, aneb král není nahý

Asi nebude nutné zacházat daleko do minulosti a vysvětlovat, že pokud naše historie je dohledatelná, nezdá se mi, že se tam našlo období, které připomíná dnešní svět, dnešní dobu zvratů a s tolika lidmi duševně odlajdačenými.

19.11.2019 v 2:30 | Karma: 30,81 | Přečteno: 859x | Diskuse| Společnost

Frank Krejčí

Eutanazie je útěk od utrpení

Rád bych začal snahou o úsměv, protože smrt je jakési vysvobození z lidského „pekla“ do neznámého ráje. Takový dobrý důvod k oslavě. Ale nejde mi to.

29.10.2019 v 3:08 | Karma: 19,83 | Přečteno: 427x | Diskuse| Společnost

Frank Krejčí

Maminka chtěla mít z chlapečka holčičku, skončila u soudu

Před 50-ti léty, co padesáti? I před 20-ti léty by žádnou matku ani nenapadlo si usmyslet, že jedno z jejích dětí je holka, když se jí jasně narodil zdravý kluk.

26.10.2019 v 6:55 | Karma: 34,16 | Přečteno: 1270x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 38775x
Stále ještě optimista. Někdy se ale divím, že ještě jsem.