Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P55e98t10r 48B15u50r62i53a94n

18. 10. 2019 3:27

Máme dluhy, kupujeme nepotřebné věci, přejídáme se, skáčeme politikům na špek a říkáme tomu svoboda...tak to nedělejte, kdo vás nutí?

Fakt miluju ty poučovatele, kteří mají o level větší ledničku než já, silnější auto, dva mobily, tři účty v bance a na svobodné diskuzi mě poučují o tom, že jsem propadl prokletému konzumu a zdání demokracie.

2 0
možnosti
Foto

A nezdá se vám, kdož jsou nuceni svým okolím propadnout konzumu a zdání demokracie, mohou jejich rizika vnímat tím intenzivněji. Např. každý kdo používá auto, tak mu musí být jasné, že přispívá ke globálnímu oteplení ̈ po šáhnutí na kapotu. A ví, že pokud on sám se zřekne automobilismu, tak tím ničemu sám nepomůže.

0 2
možnosti
Foto

Jéééé, Frank Krejčí! Jak dlouho jste zde nebyl? Vaše články jsem ráda četla a líbí se mi i tento a souhlasím s ním naprosto. Pište dále.

1 0
možnosti
Foto

Autor blogu považuje lidi za hlupáky, kteří se neumí rozhodnout a tak vždy sednou někomu na lep. Ne, že by se tak nedělo, ale důvod proč se tak děje je jinde. Lidé vždy jednají tak, že svým jednáním zvyšují svůj užitek. Budou to dělat v nesvobodném systému a budou to dělat i ve svobodném systému. Jen v tom nesvobodném systému budou vítězit ti co tento systém využijí tím, že se přestanou ohlížet na morálku, ve svobodném systému bude zase morální jednání považováno za přednost, která ve většině případů povede k ctnostnému jednání.

To co se děje je systémová chyba, ne chyba lidských charakterů.

2 0
možnosti
Foto

Přeji každému dost, vlastně naprostý dostatek, dokonce více jak dostatek,...ale nedovedu pochopit, že jeden si bankovkami zapaluje cigarety a pořád má málo a druhý se musí najíst z popelnice

Zdroj: https://frankkrejci.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=731998

Někdo zkrátka v loterii života vyhrává, mnoho nikoliv. Nic vím za tím nelze hledat, ani píli, ani lenost, ani talent, ani antitalent.

1 0
možnosti
Foto

To bude platit vždy. Musíme ale hledat systém ve kterém ti pilní a užiteční dokáží být tak ohodnoceni a ceněni, že svou podnikatelskou činností vytáhnou z chudoby a bídy i ty línější a méně užitečné.

4 0
možnosti

A co byste si jako představoval? Nějakou komunistickou utopii, kde neexistují peníze a výrobní prostředky vlastní všichni společně? Pokud ne, tak nevyhnutelně skončíte s nerovností. Logicky - když někdo vymyslí, vyrobí a prodá třeba iPhone, tak z toho bude mít nejspíš víc peněz než ten, kdo si ho koupí a opotřebuje.

Nutí Vás někdo násilím brát si půjčky? Jestli jo, tak zavolejte na policii a oni si ho podají. Jestli ona ta svoboda nemůže být právě třeba v tom, zda si tu půjčku vezmu a nebo nevezmu...

Myslíte si, že svoboda projevu znamená, že si můžete psát kde chcete co chcete a majitel daného média nebo serveru to musí strpět? Tak to jste ale špatně pochopil. Svoboda projevu znamená, že Vás státní moc nebude za Váš projev trestně popotahovat - nic víc. Navíc, nějaké výjimky tam vždycky budou a nejde jen o hate speech, u kterého se můžeme dohadovat o tom, co je a co není za čarou a nejspíš s Vámi budu i souhlasit.

Jak někdo může blouznit o nedostatku svobody a vytahovat při tom komouše, to mi fakt hlava nebere.

9 0
možnosti
Foto

V tom je právě ta velká záludnost, nikdo Vás nenutí (třeba brát si půjčky) a vypadá to, že všechno děláte z vlastní vůle, ale kdeže! Abyste vůbec mohl žít (jíst, bydlet), ty půjčky si prostě vzít musíte. Tedy, Vy třeba ne a já také ne, už jsem za vodou, ale spoustu mladých lidí ano. Vše je nastavené tak, aby si ty půjčky vzít museli.

2 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS