Jak vlastně Čech k Rusku přišel, kdo to zavinil?

22. 10. 2019 6:34:02
Jak těžké je se zbavit nálepek, obdržených jakoukoliv opozicí v době nesvárů. Někdy se jistých nálepek jeden nikdy nezbaví ať dělá co dělá. Síla “vržené špíny” má obrovskou moc.

Včera jsem vydal článek o vině Ruska na všem zlém, co se na zemi děje. A jo, byli takoví, co v diskuzi Rusko naprosto nešetřili, skrytě nálepkovali, jako by nás Rusáci přijeli okupovat minulý měsíc. Čtu stálou zlobu, posměšky, jízlivost, to vše jsem tam viděl. Ne, že bych z toho byl na větvi, to ne, jen mě napadlo proč ještě zloba? Našel jsem moc málo pozitivních reakcí. Ale našel. Budiž.

Nyní zajdu malinko do minulosti než se dostanu k tomu, jak vlastně Čech k Rusku přišel.

. Když jsme byli pod Habsburky, nebyla to doba zrovna slavná pro Český národ. Bylo to podle historiků 300 letá doba temna.. Nu a dnes? Kdo se zlobí na Němce, na Rakušáky nebo vymřelé Habsburky? Pak nás napadl Hitler, tedy celé Německo...okupovali nás 6 let. Válka přinesla ne málo obětí, hladu, bídy, koncentrační tábory a tím tedy nucené práce pro Hitlerovu armádní mašinerii a dnes? Kdo se na Němce zlobí dnes? Nikdo. Vše odpuštěno, zapomenuto, jede se dál. Já to svádím na to, že jsme se Němcům nikdy nevyrovnali a dosud je obdivujeme.Proto vše odpuštěno. Možná to tak, není, ale v mojí hlavě je. Němci prostě mají prachy a jsou chytří.

Rusko nás dostalo pod svoji moc v 1945, kdy jsme jim byli jednoduše “přiděleni” při rozdělování Evropy s Rooseveltem a Stalinem. A třeba nezapomenout, že nás Rusové osvobodili, nikoliv Američané, jak se pokouší některé hlasy tvrdit a oblbovat tak nově narozenou mládež. Američané seděli u Plzně, a čekali jak to dopadne. To jen pro upřesnění. Pak přišel rok 1948 a bylo po parádě. Ale opět ZASE JEN PROTO, že bylo u nás mnoho příznivců komunismu. Ti to udělali, ano s Rusi pohromadě, ale naši lidí zavedli ten socialismus a umožnili mu růst. Bez naší dopomoci by mohli Rusové strouhat mrkvičku.

Byl to vývojový směr po skončení války a někam to muselo jít když se nás Američané vzdali, zbylo jen Rusko zastrčené v naší další budoucnosti. Aby to neměli Rusové zas tak lehké, tak Američané na rozloučenou rozbili na ciprcampr Plzeńskou Śkodovku, aby se měli ti komunisti čím bavit při opravách. Oficiálně ale bombardovali prý ukryté Němce. Jo, kdo tomu věří prodám mu docela levně Karlův most.

A tak se dostali Rusové a jinak tedy celý Sovětský Svaz do našich životů a tím pádem do naší historie. A my jim sloužili oddaně. Do Moskvy se létalo pro instrukce, jako kdyby se tam letěli naobědvat. Tak zvané “přátelství” se upeňovalo s tím, jak rostla moc naší, domácí komunistické strany. A ta rostla po vzoru Sovětské komunistické strany. Byli jsme jim oddaní a ti někteří oddaní dosud žijí a moc dobře ví o čem mluvím. Můžeme vinit Rusy za cokoliv, ale ne za tu dobrovolnost, se kterou jsme jejich nadvládu přijímali. Byli jsme to my, Češi co jim lízali zadky, jako dnes jsme my, kteří jsme podělaní z Ameriky. Dnes jsou Američané, náš vzor. Máme se tedy čím chlubit? Já myslím, že ne. Připadá mi to, že jsme docela „kam vítr tam plášť“. Nová „modla“ se chválí a na starou se plive. Kdo se staré zastane, dostane plivanec o to větší. Nejsme to my národ slušňáčků?

Zlobit se na bývalé nepřítele je dnes ale dost hloupé. Vietnamci se dávno na USA nezlobí, nebo to předstírají, ale dobře předstírají, Severní Korea se sice zlobí, ale tam se jedná o jakési pěstované zlo které těžko vymaže i Trump. Nevidím však, že by se dnes Afganistán nějak zvlášť zlobil za 18-ti letou okupaci Americkými vojsky. A nevidím žádné demostrace v Česku, kde by se mělo protestovat proti této okupaci, sami jsme ji zažili pravda? Neprotestujeme ani proti okupaci Jemenu Američany a Araby ani okupaci Syrie. Jsou nám lhostejní.

My se ale zlobíme stále na Rusko, oprávněně zlobíme. Zlobíme se, až nás zloba sežere. Tak to asi dopadne. Hledáme zlo, kde ani není. Němci nic moc, je to odpuštěno. Všechny okupace a nadvlády před tím, nic moc zlobení. Rusko, ano zlobení musí být. Jako je to dnes v USA. Tam to frčí na plno. O tom jsem ale psal.

Divná doba. Divná svoboda. Divný národ. Divný to svět. A to jsem se ještě nezmínil o Číně. Kolik Čechů nesnáší jen to jméno. Byl tam někdo z nich se podívat a zjistit, jak jsme snad 20 let za nimi? Kde je KOMUNISTICKÁ-KAPITALISTICKÁ ČÍNA dnes a kde jsme my? Kdo navštívil Čínu pochopí dost. Pochopí, že Amerika vypadá podle nové Číny jako země třetího světa. Ale není vše zlato, co se třpití, to vím a proto i Číně mám za zlé stále existující chudobu. Americe ani ne, ti chudobu pěstují. Množí ji a zušlechťují, protože chudobu potřebují. A světu to zdůvodní lehce.

„Drž hubu,nebo máš na krku sankce“.

Ale abych nezapomněl, kdo je vinen vším, co bylo spácháno našemu národu Ruskem samým? Američané. Kdyby Roosevelt tehdy nepřenechal Čechy Stalinovi, nikdy bychom nepoznali socialismus ani vliv Moskvy. Ano přátelé, Amerika stojí za vším zlem ve světě i zatím naším 40 ti letým socialismem.

Frank Krejčí

Autor: Frank Krejčí | úterý 22.10.2019 6:34 | karma článku: 40.96 | přečteno: 5161x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Veronika Valíková Šubová

Takže Velký pátek

Čtu radostné ódy na Velký pátek a trochu mi trnou zuby. Tedy stručně: na Velký pátek předhodila jedna náboženská parta vrchnosti nepohodlného proroka inovující party a okupační mocnost ho na nátlak jeho souvěrců nechala popravit.

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 68 |

Rudolf Pekař

Velikonoce nebo svátky jara a tolerance?

Připomínka jara nám přináší příjemné počasí, kvetoucí zahrady a zároveň i změnu názvu Velikonoc na Jarní svátky či Svátky jara. Jaký to má důvod?

29.3.2024 v 10:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 23 | Diskuse

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 8.68 | Přečteno: 101 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 16.78 | Přečteno: 193 | Diskuse

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 6.47 | Přečteno: 155 |
VIP
Počet článků 27 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1232

Stále ještě optimista. Někdy se ale divím, že ještě jsem. Locations of visitors to this page

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...