Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TH

T60o69m70á66š 45H32y16n64e47k

22. 10. 2019 17:17

Při čtení se mi honila v hlavě stále dokola jediná otázka,jak tohle dopadne?Dobře to dopadlo.

1 0
možnosti
MV

No jo, no, stane se... Ne pro každého jsou historické zkušenosti "zkušeností"

2 0
možnosti
JP

J30a80n 41P75a16v44l27í13k

22. 10. 2019 16:59

Autor byl asi politrukem. Stýská se mu.

10 5
možnosti
MM

Argument Německem používají příznivci Ruska často. Nechtějí vidět, že zatímco Německo se od dob Hitlera zásadně proměnilo, Rusko se minimálně ve způsobu uvažování o zahraniční politice příliš neposunulo. Současná vládnoucí vrstva se v symbolické i někdy zcela praktické rovině hlásí k tradici SSSR, současné Německo se od Třetí říše zásadně distancuje. Zatímco 70% Rusů kladně hodnotí Stalina, jen zanedbatelné množství Němců podobně hodnotí Hitlera. Zatímco v Rusku se ruší dotace na provoz muzeí připomínající zločiny komunismu, v německý školáci povinně navštěvují památníky holocaustu. Vojenská doktrína Ruska označuje za svého nepřítele země NATO. My i Němci členem této aliance jsme.. Takže si nedělejme iluze, že je Rusko neškodné, že nás už dávno nepojímá do své sféry vlivu. Bohužel nás tak stále chápe. Nebuďme užitečnými idioty.

17 8
možnosti
VM

SAno a vaše slova lze dokázat na fungování současné EU (kde rozhoduje Německo a Francie...) na chování Angely a na budování novodbé, asi ji 4. říše. Ne, Německo se nezměnilo. To je jen iluze, které jste ochoten uvěřit.

Ale každý holt vidí jenom to, co vidět chce.

1 2
možnosti
VR
OZ

;-DObézní František zase trousí "moudra"....;-D

6 3
možnosti

Pravda, za gorbačova i předtím jsme v česku meli ze své vůle skoro nejtěžší režim ..maďaři i poláci měli nejen vice trhu ale i svobody...nam se nelibil vývoj v rusku. Byli jsme takova kldr z vlatni vule i kdyz v rusku byla vetsi svoboda

3 2
možnosti

Když stávkovala solidarita, tak běžní češi na poláky nadavali

1 2
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

PL

P50e45t44r 25L92u19k91e62š

22. 10. 2019 13:52

"Za Habsburků podle historiků třísetletá doba temna". Možná podle Zdeňka Nejedlého nebo Aloise Jiráska. Dalšího komentáře článku se raději vzdám.

13 4
možnosti
Foto

Že by čeští a moravští Češi byli rovnoprávní českým Němcům, se říci nedá, viz výdaje na školství a rozvoj telefonizace. Téměř veškeré veřejné investice šly do německy mluvících regionů.

2 1
možnosti
Foto

Čech poprvé k Rusku přišel už v r. 1848, kdy do Prahy přicestoval anarchista Bakunin. Cílem bylo vyvolat protirakouské povstání, aby pak báťuška car mohl české země osvobodit a připojit k velké Rusi. Anarchisté dokonce chystali atentát na Havlíčka a Palackého.

A ten Váš blog - politicky korektně lze říci - hej, z vonku to tak vyzerá. Rv

8 6
možnosti
Foto

zvonku to vyzerá skoro tak... pán se sem prý vrátil. je zajímavé, kdy se vrací, v jakou dobu. A zmapuje.li si člověk jinde výkřiky o tom, jak jsme dnes sledováni, kým, mám asi poměrně jasno...

Naprosto stejně naučené věci, jako si můžete od autora přečíst v diskuzi pana Havránka totiž slýchají mladí v klubech, kde se na ně přilepí někdo s úsměvem doširoka, exotickým jménem a zajímavým původem jakoby z Německa, Ameriky...zajímavým přízvukem, v němž se slova dotočí k přesvědčování, že dřív bylo lépe, to oni nemůžou znát, a že by měli číst Sputnik. Nepomohu si...

8 2
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 38775x
Stále ještě optimista. Někdy se ale divím, že ještě jsem.