Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

To je blábol ! ;-D Připadá mi, že píšete o úplně jiné zemi.

8 2
možnosti
Foto

Český alpinismus má své daleko hlubší kořeny, někdy v 60. až 80. letech 19. století. V Čechách dobře bude, až se kozácký kůň z Vltavy napije.

1 4
možnosti
Foto

Jenže kůň kozáka ukrajinského. Furt abych Vás opravoval. :-P

2 0
možnosti
MB

Rusko je skutečně zajímavé a já jsem i rád, že jsem se tam se zájezdem dopracoval. (Mj., podobně i do Číny - velmi doporučuji !). To Rusko je skutečně beze změn - Celá jejich literatura = Bůh je vysoko - Moskva daleko - Tedy gubernie s gubernátory, piklí si tam dle svého. Svrhli Cara, aby si nového zase posadili - Stalin, Putin. Car bohatl - Novodobí carové s klikou tedy bohatnou rovněž. To není nic proti ničemu - Jejich tradice, zvyky, mentalita + Rádi mezinárodně pomáhají ... :-)

8 1
možnosti
JK

Tak. Rusové si ještě nedokáží sami vládnout. Leckde byl ještě nedávno "gubernátor", dosazený za Andropova. A když jsem se zeptal, proč si nezvolili už dávno jiného, koukali dost nechápavě.

3 0
možnosti
KT

Myslím, že články podepsané např. bývalým lékařem panem P. Hájem jsou, ač tématicky stejné, přece jen o trochu inteligentnější.

Snad by se mohli výrobci článků "pana Krejčího" vrátit aspoň, když už to musí být, k "panu Hájovi".

Předem děkuji.

3 0
možnosti
Foto

Chrlím dobře, chrlím rád...

a všichni, kdo mohou, ujíždejí na lyžích rychle pryč...nestačí se jen narodit v kině, chce to o věcech i něco vědět...

Jako by vás neopouštely ucebnice vydané po padesátých letech. A to pominu Rusko a Ameriku Vašeho " výkladu". Mně je signálem ta Vaše placatost okolo monarchie. Takže...zkrátka věřím, že to poberete, ať bylo, jak bylo, berete v zemi pořád nebývale mnoho z dědictví monarchie dodnes. A jelikož jsem z pohraničí, ruská stopa v lesích a v pohraničních vsich je taková, že akorát boříme a s půlkou věcí se neví jak to po nich dát dodnes dohromady a kam sochy Rusů, co tudy neprošly strhávat z pomníku.a nějak likvidovat jako kamenny nesmysl u kterého pionýri hodinu v tryznách mrzli...Omlouvám se, ale když mám číst tyhle nevzdělané hloupé řádky o ruské armádě osvoboditelce tady u nas..jsem na tom tak,že se mi proti chrliči zatíná ruská revoluční pěst mezi oči.

9 3
možnosti
JL

"Byli jsme to my Cesi kdo jim (Rusum) libal zadky".

Autore piste, i kdyz se me to jako Moravaka netyka, jen a jen za sebe!

1 1
možnosti

Hrůza,co všechno zase vylejzá z kanálů a žumpRv

10 3
možnosti
Foto

"Ale abych nezapomněl, kdo je vinen vším, co bylo spácháno našemu národu Ruskem samým? Američané. Kdyby Roosevelt tehdy nepřenechal Čechy Stalinovi, nikdy bychom nepoznali socialismus ani vliv Moskvy. Ano přátelé, Amerika stojí za vším zlem ve světě i zatím naším 40 ti letým socialismem."

To jako vážně? Když někoho okrade zloděj, tak si za to může okradený? A znásilněná žena si za to taky může? No, v některých zemích ano, tam znásilněnou ukamenují, protože neměla provokovat svou existencí.

Ano, byla to chyba Američanů, ale Roosevelta z toho těžko vinit, a Truman se nestačil v úřadě rozkoukat a už to bylo hotovo. Ze spojenců byl dostatečně paranoidní jen sir Winston, ale ještě pár let trvalo, než si to ostatní připustili.

Jestli za to někdo může, tak Němci od samého začátku: propašovali Lenina do Ruska a pak za Adolfa tady (nejen tady) zdecimovali elitu národa a ještě sem pustili Rusko.

4 0
možnosti
Foto

Jo, a ještě v průběhu Postupimské konference Churchill přišel o funkci, takže Stalin už měl úplně volnou ruku.

Takže to shrňme: za Stalinův teror můžou:

- Roosevelt, že umřel nevhodně brzo

- Churchill, že prohrál volby 1946

- Soc Dem, že měli v čele ruského agenta Fierlingera

- Češi, že po válce volili tak, jak volili

- Beneš, že to v roce 1948 neustál (taky těsně před smrtí)

Jenom Rusáci se Stalinem (pořád v Rusku nejoblíbenějším Rusem) jsou v tom nevinně.

Tak nějak to vidíte?

7 1
možnosti

Místy trefné, na konci už ale přecházíte tak trochu do demagogie. Název článku bych jakožto obyvatel jednoho lázeňského města upravil na: Jak Rus k Západních Čechám přišel? Aneb proč Kocáb ty vojáky s velkou slávou vyháněl, když jich sem pak přišlo násobně víc (Rusů, Ukrajinců apod.) a prodáváme jim zde kde co, v Mar. Lázních slyšíte nejčastěji ruštinu a dokonce i inzeráty na nemovitosti už jsou zde v azbuce8-o

2 0
možnosti
MB

Přiznávám, jsem z generace, která se na SSSR - Rusko dívá s nevolí. Kořeny sbratřování vidím v pudu Slovanstva - Chápu E. Beneše, zničeného Mnichovskou dohodou - pak jeho Dubiska a Mosty. Považuji za komické obviňovat USA za vydání země do chřtánu Stalina - Tam jsme se, uznávám, i nadšeně vydali sami ! Klasika omamně vonících šeříků, radost s očekáváním po 2 světové válce. Reálný výsledek bratrství je znám -

Zaplatili jsme za to nesmírně draze, na 41 let doslova vypadli z civilizace ! Cesta poválečného Německa a blízkého Rakouska jasně ukazuje, kde jsme mohli být. Chválabohu, my s Ruskem nemáme absolutně nic společného ! Nic dobrého - užitečného z této strany k nám nepřišlo. Obchodujme - navštěvujme se - přátelme se, nic nenamítám. Neblbněme se však navzájem, že jde o nějakou zemi - Nám blízkou, či dokonce bratrskou ! Opravdu, ta země se vůbec nezměnila - Mráz stále od nich přichází - A ráda si hraje na Velmoc. Velmocí je, atomovými zbraněmi - Jinak jde o klasickou - Rozvojovou zemi s mega problémy ... :-)

14 2
možnosti

Kdo ví jak by to tady dopadlo (angažování USA ve válce), nebýt oné Japonské anabáze v Tichomoří? Ale Rusko opravdu stále velmocí je, a nejen tím že má rakety (nukleární zbraně), nebo snad považujete Kazachstán za velmoc?

1 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 38775x
Stále ještě optimista. Někdy se ale divím, že ještě jsem.